Veganský pribináček

29. dubna 2016 v 1:12 |  Recepty
Recept na veganský pribináček

Původní recept s popisem autorky:
Pribinacek pro ty, co se obejdou bez produktu z cecku ciziho zivocisneho druhu a rozvarenych kopytek obsazenych v originalni verzi: - 2 tofu natural - vanilkovy puding - 3 lzice jahel - 600 ml rostlinneho mleka - trtinovy cukr - citron Do asi 400 ml mleka (mela jsem sojove, ale dejte, jake chcete) hodte jahly (klidne sparene, ale ja je nesparuju a nahorkle nikdy nebyly), privedte k varu a tak 10 minut varte. Nasypte puding (jo, muzete ho predem rozmichat v trose mleka, jak se to "spravne" dela, ale neni potreba), michejte, nez to vsechno zhoustne. Odstavte z plotny, nadrobte dva balicky tofu, vlijte citronovou stavu (davam z celeho citronu, vy podle chuti) a zasypte cukrem (zase, podle chuti, ja jsem prase, takze se mnou neridte). Nakonec to morte ponornym mixerem a pripadne prilevejte mleko, dokud to nema tu spravnou hladkou texturu a kremovou konzistenci. Vychladit a brou chut, bros.




Má pozměněná verze:
- tofu natural 220g
- ovesné mléko 320ml
- šťáva z citrónu 42ml
- instantní jáhlová kaše nomina 40g
- javorový sirup 10g

Výsledného "produktu" je 3x 200g.

Nutriční hodnoty na 100g pozměněná verze:
420Kj/105Kcal
7g bílkovin
3.5g tuku
9g sacharidů

Příště dám vanilkový pudink, jak je v původním receptu, přidám více citrónu a taky více javorového sirupu, pokud se mi doma bude válet vanilková esence, tak ji tam šoupnu taky. Výslednou chuť pozměněné verze bych přirovnala jako "něco" mezi ovesno-citrónovo-tvarohovou kaší. Bylo to dobré, ale na míle daleko od slibované chutě :D.

PS: ty jáhly si opravdu před vařením spařte, bývají hořké. Nebo jako já použijte jáhlovou instatní kaši. A teď mě tak napadá, klidně bych tam pro barvu šoupla trošičku kurkumy, tím se nic nezkazí a bude to mít alespoň ten pravý toxický nádech (krásná žlutá) :P.

xoxo S.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 serapis10 serapis10 | 29. dubna 2016 v 11:21 | Reagovat

Super, ty si sa stala vegánka :D?
Soju ja moc nemusím, mám bohužial na nu alergiu, ale strukoviny sú fain zdrojom bielkovín.

2 Sainar Sainar | 29. dubna 2016 v 13:13 | Reagovat

[1]: to ne.. Veganství považuji za ideál, ke kterému se snad jednou dopracuji... Zatím jsem masožrout co miluje luštěniny a vaří čas od času veganská jída .... Kdypak se nam vratis? :-|

3 Marla Marla | Web | 5. května 2016 v 1:55 | Reagovat

Díky za recept :) Ta holka z původního receptu se s tím popiskem teda nepáře :D :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama