Rychlé okurkové pickles

30. dubna 2016 v 0:01 |  Recepty
Domácí nakládané okurky mám velmi ráda. Samotný proces nakládání je zdlouhavý a ještě delší je čekání na správné "uzrání". Pokud se vám v lednici povaluje salátová okurka a samotná nakrájená okurka je pro vás "nuda" tak vyzkoušejte recept na rychlé okurkové pickles. Inspirací mi byl blog lahodnosti.



Co budeme potřebovat?
salátovou okurku 2ks,
červenou cibuli 2ks,
ume ocet 55ml,
štáva z 1 citrónu 85ml,
javorový sirup 30ml,
gomasio 10g,
hořčičné semínko 5-10g,
namletý pepř,
filtrovanou vodu.

Okurku/y omyjeme, oškrábeme (pokud máte domací, tak nemusíte) a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou cibuli přepůlíme a nakrájíme na tenké půl měsíčky. Takto nachystanou zeleninu naskládáme do umytých, uzaviratelných sklenic. Do sklenic následně po zelenině přidáme hořčičné semínko, 5g gomasia na každou sklenici a pepře dle chuti. Posléze zalijeme po okraj lákem. Lák si připravíme jednoduše smícháním šťávy z citrónu, ume octa, javorového sirupu a vody. Otřeme okraj sklenic, zavřeme a máme hotovo! Teď nastává ta nejtěžší chvíle! A to sice nechat výsledný produkt odležet v bezpečí lednice. Mě se to nepovedlo. Můžete to vidět na fotce, že jedna sklenice není tak plná jako ta druhá. A přitom byla. Zničenou fotografickou kompozici již nezachráním, ale mohu přinést svědectví, že okurky se povedly. Pokud vám vydrží netknuté v lednici přes noc, budou ještě lepší.

Chtěla jsem tam šoupnout i česnek, ještě že jsem ho tam nedala. Jsou pekelné i tak. Červenou cibuli dávám do salátů k zelenině vždy místo klasické kuchyňské žluté. Je jemnější. Příště vyzkouším místo ume octu jablečný ocet, který jsem ke své smůle neměla. Javorový sirup není nezbytností, můžete ho nahradit datlovým sirupem, sirupem z agáve či v případě nouze i třtinovým cukrem. Každopádně nějaké "sladidlo" je potřeba k dosažení vyvážené kyselo-ostro-sladké chutě.

Z uvedeného množství jsou výsledkem 2x 0,7l sklenice.

Zde nefotogenická kompozice:



originální inspirace:



Pokud přežijí, tak mohou žít v lednici i pár týdnů. Nicméně těmto mým dvěma chudinkám šanci nedávám.

Tyto okurky mám ráda jen tak mezi jídly, nebo je to skvělá druhá-třetí večeře pro půlnoční nájezdy.




inspirační zdroj: http://blog.lahodnosti.cz/rychle-okurkove-pickles-hotove-pres-noc-raw-vegan-bez-lepku/





-------------------------------------------------------
PS:
Jídelníčky za tento týden nemám přepsané. Jsem ostuda. Rozhodně nejsou ukázkové, což není důvod je nezveřejnit, ale bude mi to trvat. Na stobu mi skončil měsíční plán a musím si ho ještě přepsat do diáře, speciálně pořízeného pro tyto účely. Pokud nepřepíšu, nemůžu začít nový, anichž bych o data za celý měsíc přišla.

Přestavte si ho stylem, mám chuť na čokoládu? Mám! Sním ji na dvakrát. Mám chuť na víno? Mám. Mám chuť na pizzu? Mám..... Váha stále stejná, jen kontroluji po týdenním přidávání kalorií, jestli stojí (tento týden jsem kaloricky přeskočila minimálně na příští či přespříští týden :D ).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marla Marla | Web | 5. května 2016 v 2:10 | Reagovat

Pickles vypadají moc dobře :)
Myslím, že si můžeš s klidem dovolit dát si cokoliv, na co máš chuť, dokud Ti váha stojí. Jen prostě pozor na to opojení. To mě už několikrát srazilo na kolena. Člověk si dovolí cokoliv a je průšvih. Ale to Ty máš perfektní disciplínu, nebojím se :-*

Děkuju moc za podporu :-* s tím běháním máš pravdu, člověka to uklidní a znovu nasměruje.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama